Aleksandra Kovač
Dom omladine Beograda
26. mart 2010.

28. mart 2010.

 
 
 
  Poznata kantautorka Aleksandra Kovač odlučila je da povodom promocije svog drugog CD-a U mojoj sobi napravi koncert u intimnoj atmosferi sale Amerikana DOB-a gde će njeni obožavaoci moći da se maksimalno opuste i uživaju .

To joj je, u dvočasovnom koncertu, i uspelo. Činjenica da je prateći bend bio sastavljen od samih asova naše muzičke scene garantovala je izvanredan nastup i profesionalnu svirku.
Od Feđe Frenklina (udaraljke), preko Vladimira Krkljuša (klavijature), Dejana Antonića (bas), duvačke sekcije - Vladan, Grada i Petko, Gorana Miloševića na bubnjevima i dve prelepe dame Jelene i Danijele na pratećim vokalima do izvanredne atmosfere na koncertu i izuzetno raspoložene Aleksandre sve je bilo na svom mestu. Pesme kao "To je to", "Lutrija", "Opet sam tu", "Super žena", "Nedostaješ mi", i "Hoka hej" podigle su atmosferu u publici u pravu slavljeničku.



Stvari su se zakuvale još više uz pesme "For Better or Worse", "Remembering Love" i "U mojoj sobi". Aleksandra je nastavila uz kompozicije "Heroj", "Da te volim" i "Da li nekad sanjaš sam".
Nakon ovog dela nastaje "instrumental break" kada se svi muzičari pokazuju u najboljem svetlu izmamljujući ovacije razdragane publike.
Aleksandra se osvežena vraća na scenu i nastavlja sa "You and Me". Tada nastaje pravo veselje jer već na početku "C'mon Boy" ona najavljuje svoju gošću iz Hrvatske, pevačicu Ivanu Kimbu. Zamamna, smeđokosa, sa odličnim glasom, Ivana se natpevava sa Aleksandrom i širi vulkansku energiju.

Nakon zločeste "A.K.'s Black Balls" dolazi vrhunac koncerta - čuveni hit grupe K2 iz 1995.godine "Ajmo u život", u novom aranžmanu. Svi prisutni pevaju zajedno sa Aleksandrom pesmu koja je nju i sestru Kristinu lansirala na sam vrh domaće mainstream muzičke scene.
Nema predaha i sledi čuveni hit "Ti", tako da se slavlje nastavlja. Malo pregrupisan bend ulazi u prvi bis sa kompozicijom "Nemoj ovako", u kojoj je izražena sva emotivnost, superiornost i životnost Aleksandre Kovač.
Nakon ove balade na sceni se pojavljuje i Roman Goršek, čuveni basista grupe Playboy i životni partner Aleksandre Kovač.

 
Svi zajedno (sa Romanom na gitari) sviraju ultimativni hit "U jednoj sekundi".
Kad je izgledalo da je to kraj, bend izvodi još jednu kompoziciju "Pogledaj se u ogledalo".
Dva sata je proletelo brzo, bilo je predivno, razdragano, raspevano, sa puno lepih devojaka (mmmm) u publici, pa šta čovek više da poželi!
Primećene su mnoge poznate kolege koje su došle da uživaju u superiornom koncertu Aleksandre i njenog benda.
A mi - mi smo na kraju izašli sa velikim osmehom na licu.


tekst - slobodan vlaketiĆ
fotografije - nebojŠa mićkoviĆ

 
 

koncerti


Rammstein
Beogradska Arena
20.03.10.




Ortdox Celts
Dom omladine Beograda
17.03.10.




Ana Popović
Dom omladine Beograda
14.03.10.




Vlada Divljan i
neVladina organizacija

Dom Sindikata, Beograd
08.03.10.




Spandau Ballet
Beogradska Arena
26.02.10.